Át akartak törni Donald Trump floridai rezidenciájának ellenőrző pontján

2020.01.31. 21:02

Tüzet nyitottak az őrök Donald Trump amerikai elnök floridai rezidenciájának ellenőrző pontján egy autóra, miután az helyi idő szerint pénteken délelőtt át akart törni a bejáraton. A kocsival megpróbáltak elmenekülni, de a hatóságok üldözőbe vették a járművet és két embert letartóztattak, írja a CNN a helyi rendőrságre hivatkozva.

A Whasington Post arról számolt be, hogy az elnök a támadás ideje alatt nem tartózkodott a birtokon, de napirendjében szerepelt, hogy pénteken oda utazik. A CNN szerint Trump feleségével, Melania Trumppal az egész hétvégét Mar-a-Lago klubban töltötte volna.

A CNN-nek egy Mar-a-Lagóban tartozkodó személy úgy nyilatkozott, hogy a titkos szolgálat emberei helyi idő szerint déltuán negyed egykor arra utasították a személyzetet és a vendégeket, hogy maradjanak a birotokn, egyelőre nem is mehetnek sehova, és akár órákig is eltarthat, mire elhagyhatják a rezidenciát. 

A titkos szolgálat egyelőre nem kommentálta az incidenst, a hatóságok helyi idő szerint pénteken délután három órakor tartanak sajtótájákoztatót, ahol több részlet is kiderülhet a támadásról. 

Hasonló eset tavaly decemberben történt, akkor egy kínai nőt fogtak el a klub biztonsági őrei, miután a nő behatolt az amerikai elnök birtokára és fényképeket készített. 

A Mar-a-Lago villa egyébként Florida második legnagyobb ingatlanja. A 128 szobás épületegyüttest 1927-ben építették, és Donald Trump 1985-ben vásárolta meg 8 millió dollárért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport