Az EU tárt karokkal várná vissza a független Skóciát, legalábbis Donald Tusk szerint

2020.02.02. 12:33

Donald Tusk szerint az  Európai Unió lelkesen várná vissza soraiba az esetleg függetlenné váló Skóciát, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan fel is venné írja az MTI.

Az Európai Tanács volt elnöke, aki novemberig állt az uniós állam- és kormányfők alkotta döntéshozó testület élén, vasárnap nyilatkozta a BBC-nek, hogy ő személyesen nagyon skótnak tartja magát, különösen azóta, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból.

Arra a kérdésre, hogy ha a skót kormány segítséget kérne Brüsszeltől az újbóli EU-csatlakozáshoz önálló országként, ezt megkapná-e, Tusk úgy fogalmazott: érzelmi alapon kétségtelen, hogy mindenki nagyon lelkes lenne Brüsszelben és általánosságban Európában is ezzel kapcsolatban.

Ettől függetlenül azt is hozzátette, hogy Skócia függetlenné válása esetén a szabályoknak megfelelően új felvételi eljárásra lenne szükség, nem kapnának automatikusan tagságot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás