Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni késelést

2020.02.03. 11:11

Frissítés: Az Iszlám Állam magára vállalta a vasárnapi londoni késelést, mint közleményükben írják, a támadó tettét válasznak szánta az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíciónak, azok állampolgárainak, írja az MTI.

Túl van az életveszélyen az a negyvenes éveiben járó férfi, akit Dél-Londonban támadott meg egy börtönből kedvezménnyel szabadult férfi a múlt héten. A támadót – akit terrorizmus előkészítésének gyanújával ítéltek el három évre, mert terrorizmussal kapcsolatos információkat tartalmazó iratok volta nála, és terrorista nézeteket terjesztett – meg is nevezték: Sudesh Amman – írta a BBC.

Sudesh Amman
Sudesh Amman
Fotó: Met Police

A mindössze húsz éves merénylő még további két embert megsebesített, mielőtt egy rendőr a lelőtte. Az ötvenes nőt már kiengedték a kórházból, egy huszonéves áldozatot pedig még kisebb sérülésekkel kezelnek. A Sky News szerint a férfin egy hamis bombamellény is volt.

Ammant január 20-án engedték ki a börtönből, de a hatóságok szerint folyamatos felügyelet alatt állt, ami komoly kérdéseket vet fel az ellenőrzés hatékonyságát illetően.

A fegyverrel időben közbeavatkozó rendőrnek köszönhetően nem volt halálos áldozata a támadásnak, de vizsgálat tárgya lesz, hogyan történhetett meg, hogy egy hatóságok szeme előtt lévő, terrorizmussal kapcsolatban már elítélt bűnöző végrehajthatott egy támadást.

Amman anyja szerint "udvarias fiú" volt és mindig mosolygott, órákkal a támadás előtt beszélt vele, akkor "normálisnak tűnt", írja a Sky News. Hozzátette, szerinte a fiát a börtönben radikalizálták, ahol az Iszlám Államról szóló felvételeket nézett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport