Úgy tűnik, megvan a londoni fagyasztóládában megtalált magyar nő gyilkosa

2020.02.03. 08:42

Tavaly április végén két holttestet találtak a rendőrök lefagyasztva egy lakásban a kelet-londoni Canning Town városrészen. Egyikük egy 34 éves Sz. H. monogramú magyar állampolgárságú nő, akinek 2016 nyarán jelentették az eltűnését. A két holttestet egymásra helyezve, egy fagyasztóládában találták meg, és mindketten ruhában voltak. Emiatt a két test eggyé fagyott össze, ezért is tartott hosszabb ideig az azonosításuk. 

A rendőrség által kiadott fotókon Sz. H. és M. Mustafa
A rendőrség által kiadott fotókon Sz. H. és M. Mustafa
Fotó: Metropolitan Police Service

A Scotland Yard előbb gyilkosság gyanújával őrizetbe vett egy 50 éves férfit, akit végül szabadlábra helyeztek, illetve őrizetbe vettek egy Zahid Younis nevű 34 éves férfit is, aki abban a lakásban élt, ahol az áldozatokat megtalálták. Ellene vádat emeltek elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával először. Majd idén januárban a nyomozás előrehaladtával úgy tűnik, mást is bizonyíthatnak a rendőrök: 

"két nappal ezelőtt hivatalosan is gyilkosság vádjával tartóztatták le Younist, mivel kétséget kizáróan beigazolódott, hogy mindkét nőt megölték"

- írja a Bors. Egyes információk szerint a férfi mindkét áldozattal párkapcsolatban volt korábban. "Elejtett pár mondatot erről a rejtélyes pasiról. Amikor megtudtuk, hogy meghalt, rögtön arra gyanakodtunk, hogy annak a titokzatos új barátnak lehet köze a halálához" - nyilatkozta a lapnak korábban a lány egyik ismerőse. 

A most letartóztatott Zahidnak február 14-én kezdődik a tárgyalása.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport