Csongor
0 °C
9 °C

Nyolcan meghaltak egy tömegverekedésben egy kazahsztáni faluban

2020.02.08. 09:55

Tömegverekedés volt egy kazahsztáni faluban, Maszancsiban péntek éjjel, nyolcan életület vesztették. A verekedésben több százan vettek részt, és végül a rendőrség és a nemzeti gárda vetett véget neki – közölte szombaton a belügyminisztérium.

Maszancsi a déli Zsambili Területen található, közel a kirgiz határhoz. Kezdetben mintegy hetvenen verekedtek össze, majd a környező falvakból érkezőkkel együtt már mintegy 370-en voltak. Lőfegyverek is előkerültek, két rendőr emiatt meg is sebesült. Több lakóházat és gépkocsit felgyújtottak a verekedők. A hatóságok 47 embert vettek őrizetbe, és elkoboztak több vadászpuskát, írja az MTI.

A konfliktus okát egyelőre nem közölték a hatóságok, de a tartományban gyakran kerülnek összetűzésbe a többségben lévő kazahok és a kínai eredetű dungan népcsoporthoz tartozók.

Kaszim-Zsomart Tokajev államfő szombaton rendkívüli kormányülést hívott össze a fővárosban, Nur-Szultanban. Előtte közölte a médiával, hogy a hatóságok már ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport