Az anyja is megpróbálta rábeszélni a thaiföldi lövöldözőt, hogy adja fel magát

2020.02.08. 13:34 Módosítva: 2020.02.08. 16:07

Egy thaiföldi katona, Jakraphanth Thomma lövöldözni kezdett, és legalább húsz embert agyonlőtt a Bangkoktól északkeletre fekvő Nahon Racsaszima (Korat) városában, írja a BBC. A brit médium szerint 16-an azonnal, négyen a kórházban vesztették életüket, míg 31 ember megsérült, közülük 10 állapota válságos. A különleges erők tweetje szerint a földszintet kiürítették, még kutatnak Thomma után.

A lövöldöző anyja is megjelent a helyszínen, hogy megpróbálja rábeszélni a fiát, hogy adja fel magát.

A Bangkok Post szerint a katona először a parancsnokát, egy másik katonát, és egy civilt, egy 63 éves nőt lőtt le egy katonai támaszponton. Utána ellopott egy Humvee-t. Már út közben tüzet nyitott járókelőkre, miközben egy bevásárlóközponthoz hajtott.

A védelmi minisztérium egyik szóvivője a BBC-nek azt mondta, a férfi a katonai bázis mellett egy buddhista templomnál és a bevásárlóközpontban lövöldözött.

A támadó a Bangkok Post szerint élőben közvetítette is a lövöldözést a Facebookon, és a fegyverével a kezében szelfizett, mielőtt a Facebook letiltotta az oldalt. Állítólag azt is egy posztban kérdezte meg, hogy feladja-e magát.

A lap szerint férfi túszokat is ejthetett a bevásárlóközpontban, de ezt nem erősítették meg hivatalos források.

A thaiföldi hadsereg egyik parancsnoka elmondta, hogy a rendőrök és katonák is a támadó nyomában vannak. A lövöldöző valahol a pláza alsó szintjén rejtőzött el. Az épületet lezárták, arra kérték a környéken lakókat, hogy maradjanak otthon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport