Ida
6 °C
9 °C

Tömegsírt találtak Szíriában

2020.02.17. 12:54

Legalább 70 holttestet rejtő tömegsírra bukkant a szíriai hadsereg és a helyi polgárőrség a Damaszkusz környéki Kelet-Gútában – írta az MTI a szíriai állami hírügynökség (SANA) alapján.

A damaszkuszi katonai rendőrség részéről Mohamed Manszúr tábornok azt mondta, hogy a kelet-gútai Dúma városa mellett talált tömegsírba helyezett holttestek között nő is van. A gyilkosságokat 2012 és 2014 közt követték el a térségben ebben az időben aktív szélsőségesek.

Megkezdték a holttestek azonosítását, egyelőre két halott személyazonosságát állapították meg, az exhumálás orvosi források szerint keddre be is fejeződik.

Kelet-Gútát a szíriai hadsereg 2018 áprilisában foglalta vissza a lázadóktól. A Szíriával foglalkozó független ENSZ-vizsgálóbizottság szerint a térség központjáért, Dúmáért vívott harcokban a szíriai kormányhadsereg tiltott vegyi fegyvert vetett be.

Damaszkusz tagadta a vádat, és a térséget korábban ellenőrzése alatt tartó Dzsejs el-Iszlám nevű terroristaszervezet hazugságának nevezte azt.