Amerikai nagykövet: Orbánék szabadulnának az oroszoktól

2020.02.20. 12:06

Hosszú interjút közölt a 24.hu David Cornsteinnel, az USA budapesti nagykövetével, aki köztudottan jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A cikkben egyebek mellett szó van arról, hogy:

  • A nagykövet szerint Magyarországon a zsidóknak nincs mitől félniük. Arra a tényre, hogy nemrég neonácik masíroztak a fővárosban, annyit mondott, hogy "ami most történt, szomorú. De általánosságban azt mondhatom, hogy az itt élő zsidók boldogok és elégedettek. Szinte soha nem történnek erőszakos cselekmények zsidók ellen."
  • A nagykövet szerint Orbánék az oroszok helyett szívesebben fordulnak majd a jövőben az USA felé, már csak azért is, mert (egy közelebbről meg nem nevezett felmérés szerint) "az emberek 70 százaléka azt gondolja, hogy jó Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata". David Cornstein azt is mondta, hogy "optimista vagyok, hogy az Egyesült Államokat fogják választani, hiszen mi gyártjuk a világ legjobb haditechnikáját", továbbá, hogy szerinte "ez a kormány nagyon szeretne elszakadni Oroszországtól, de ez egy nagyon komplex ügy. Reméljük, egyszer sikerülni fog."
  • A nagykövet utólag nem annyira örül, hogy a New York Times-ban szó volt arról, hogy Orbán Viktor és ő egyszer alsógatyában pihengettek egy repülőgépen.
  • A nagykövetnek nagyon fontos a sajtószabadság, de ha a hamarosan újrainduló magyar nyelvű Szabad Európa Rádió portálon nem kérdezik meg a magyar kormányt, akkor "nyűgös lesz."


  • Hírek
  • Csok