Gyula
7 °C
20 °C

Már két halálos áldozata van a koronavírusnak Olaszországban

2020.02.22. 07:04 Módosítva: 2020.02.22. 16:00

Frissítés: Időközben tovább nőtt a betegek száma, Lombardiában legalább 32, a szomszédos Veneto tatományban pedig 7 fertőzöttet tartanak nyilván a Rómában kezelt három első eset mellett - jelentette a Sky Italia televízió.

Olaszországban is van már halálos áldozata az új koronavírusnak, kettő is jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Az MTI szombatra virradóra tette közzé az első hírügynökségi közlést, miszerint

A 78 éves első áldozat az északi Padova városban hunyt el a fertőzés következtében.

A hírből nem derül ki, hogy hol támadta meg a betegség. Az ANSA hírügynökség a The New York Times tudósítása szerint egészségügyi hatósági forrásokból értesült szombaton délelőtt a második halálesetről. 

A MÁSODIK ÁLDOZAT EGY MILÁNÓI RÉGIÓBAN LAKÓ NŐ, KÖZÖLTE AZ ANSA.

 Szombatra megduplázódott az olaszországi koronavírusos megbetegedések száma is, már 30 regisztrált esetről adott hírt az ügynökség. Az egészségügyi hatóságok korábban pénteken 15 fertőzéses esetet jelentettek be Lombardiában és kettőt a szomszédos Venetóban.

A pénteken regisztrált első fertőzött személy akkor kapta el a vírust, amikor egy Kínából hazatért kollégájával ebédelt. Kórházba vitték, de mielőtt felismerték volna, hogy koronavírusos betegről van szó, addigra már öt orvost és három beteget megfertőzött.

Olaszországban összesen 250 ember van karanténban, és 10 településen rendelték el a vendéglátóhelyek, az iskolák és a hivatalok bezárását. Ez összesen 30 ezer embert érint. 

The Local cikke szerint hatan betegedtek meg Codognoban, egy Milánótól 60 kilométerre lévő kisvárosban, ahol emiatt szintén bezárták a vendéglátóhelyeket, az iskolákat és a hivatalokat is.

Elsőként két Olaszországban nyaraló kínai turistánál mutatták ki a vírust. Az első fertőzött olasz állampolgár pedig egy Vuhanból, a koronavírus epicentrumából hazatérő ember volt.

Január 31-e óta egyébként minden Kína és Olaszország között közlekedő közvetlen repülőjáratot felfüggesztettek, és a repülőtereken még fokozottabban ellenőrzik az érkezőket. A múlt héten Olaszország 50 embert menekített ki Vuhanból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport