Koronavírus: Ha Olaszországban van, és érinti a vesztegzár, írjon nekünk!

2020.02.23. 20:17 Módosítva: 2020.02.23. 22:01

Szombat éjszaka rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be két olasz régióban, miután az országban meredeken emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma. Vasárnap délelőtt már 100 fölött volt a vírussal diagnosztizáltak száma, és 48 óra leforgása alatt hárman is életüket veszítették

A Lombardia és Veneto régiójában bevezetett karantén közel 50 ezer embert érint, a településre vezető utakat katonák és rendőrök őrzik, akik sem kifelé, sem pedig befelé nem engednek senkit, az utcákon pedig egyenruhások járőröznek. A hatóságok arra szólították fel a helyieket, hogy ne csoportosuljanak, ne menjenek boltba, templomba, ha lehet, inkább maradjanak otthon. Az érintett térségekben felfüggesztették a termelést, zárva vannak a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok. Az élelmiszer és a gyógyszerek steril folyosókon keresztül érkeznek a településekre.

A helyszínről érkezett képek szerint több észak-olasz városban igyekeznek felkészülni a legrosszabbra. Casalpusterlengo településen, ami az érintett régióban található, például hosszú sor kígyózott több helyi diszkontáruház előtt, az egyik milánói élelmiszerboltban üres polcok és pultok várták a vásárlókat, de Cremonában is hasonló a helyzet.

Ha ön is az érintett régiókban, vagy azok közelében tartózkodik, és úgy érzi, van miről mesélnie, esetleg fotókat is készített a készültségről, kérjük, írjon a tema@index.inda.hu emailcímre!