Újabb ember halt meg koronavírusban Olaszországban

2020.02.24. 09:33 Módosítva: 2020.02.24. 15:50

Frissítés 15:48: A hatodik áldozat hétfő délután halt meg, Milánóban. A 80 éves férfit múlt hét csütörtökön szállították kórházba szívroham miatt. Korábban a RAI információi szerint tévesen azt írtuk, hogy az egyik áldozat egy daganatos megbetegedésben szenvedő beteg volt, Bresciából.

Frissítés 12:31: Már öt koronavírusos beteg halt meg Olaszországban. A legutóbbi eset Lombardiában történt, egy Caselle Landi-beli 88 éves férfi halt meg, miután több napja kórházban ápolták. Jelenleg 219 megbetegedést rögzítettek.

Eredeti cikk:

Korábban hétfőn meghalt a negyedik koronavírusos beteg is Észak-Olaszországban: akárcsak a vírus többi áldozata, úgy a bergamói férfi is idős volt, egészségügyi állapotuk a fertőződést megelőzően is instabil volt. A 84 éves férfi kórházban feküdt egy másik betegség miatt, közölte a la Repubblica az észak-olaszországi Lombardia régió hivatalos oldalára hivatkozva. 

Angelo Borrelli polgári védelmi igazgató a lap információi szerint azt közölte, hogy Lombardia térségében 150 esetről tudnak, Olaszországban pedig összesen 188-ról – ez a vasárnap déli adatokhoz képest igen jelentős emelkedés, akkor valamivel több mint 100 esetről érkezett hír.

Ahogy azt megírtuk, olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vasárnaptól kéthetes vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további embereket tudnak karanténba helyezni.

Giuseppe Conte miniszterelnök éjszaka jelentette be a rendkívüli intézkedésekhez szükséges törvényerejű lépéseket, amelyek Venetóban 3500 embert, Lombardiában pedig közel 47 ezer lakost érintenek. Hasonló intézkedést eddig csak terrorista veszély esetén rendeltek el Olaszországban. A kormányfő együttműködésre és türelemre szólította fel a vesztegzár alá helyezetteket. Aki megszegi az előírásokat, és kilép a lezárt területekről, több mint 200 eurós pénzbírságot és három hónapig terjedő börtönt kockáztat.

A franciák szerint nincs szükség határzárra

A illetékes francia miniszter bejelentette: az olaszországi fertőzések miatt nem látja szükségesnek a francia-olasz határ lezárását, írta hétfőn az MTI.

A határzárnak nem lenne sok értelme, mert a vírusnak nem állják útját a közigazgatási határok

– fogalmazott Jean-Baptiste Djebbari. Ugyanakkor a francia hatóságok arra kérnek mindenkit, akik az északolasz Lombardia vagy Veneto régióban járt, hogy viseljen arcmaszkot, valamint ne terhelje túl magát, és napi kétszer mérje a hőjét, írja a The Guardian

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport