Ida
5 °C
7 °C

Felgyújtotta magát egy ukrán férfi, mert nem hallgatták meg a problémáját

2020.02.26. 14:09

Benzinnel lelocsolta le, majd felgyújtotta magát egy férfi szerdán Kijevben az elnöki hivatal épülete előtt rendezett tüntetésen.

A férfit a közelében lévő tüntetők és rendőrök oltották el. Életben maradt, de égési sérüléseket szenvedett. Az elnöki hivataltól származó, az MTI által ismertetett előzetes információk szerint sérülései nem súlyosak, a helyszínről érkezett képek tanúsága szerint is lábra tudott állni. A kiérkező mentősök kórházba szállították. A helyszínt, ahol az incidens történt, a nemzeti gárda körbekerítette.

Az elnöki hivatal előtt egyébként éppen egészségügyi dolgozók demonstráltak az egészségügyi reform ellen, de gyorsan kiderült, a férfi nem is volt résztvevője a megmozdulásnak, hanem egy földkérdéssel kapcsolatos magánjellegű problémájára akarta felhívni a figyelmet.

Az elnöki hivatal azt közölte, hogy előzetes információk alapján az északkelet-ukrajnai Szumi megyéből származik, és a helyi vezetéssel van vitája. A férfi a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy

nem először ment ki az elnöki hivatal elé tiltakozni, próbálta megoldani a problémáját, de eddig senki sem hallgatta meg őt a vezetéstől.

Julija Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője közölte: az elnöki hivatal állampolgárok ügyeivel foglalkozó osztályának képviselői elindultak meglátogatni a férfit, hogy megtudják tőle, pontosan mi a problémája.