Ida
6 °C
9 °C

Összehangolt európai választ sürget koronavírus-ügyben az EU

2020.02.26. 15:40

A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa szerdán Rómában, írja az MTI. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója ugyanott elmondta, hogy a fertőzöttek száma 80 988 és a fertőzés 33 országban jelent meg.

Sztella Kiriakídisz és Hans Kluge egyaránt azt hangoztatta, hogy

nincs ok pánikra.

Az olasz egészségügy-miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Sztella Kiriakídisz azt is elmondta, hogy az EU általános irányelveket dolgoz ki az utazók tájékoztatására.

"Minden tagállamnak tájékoztatnia kell bennünket a felkészülései terveiről" - hangsúlyozta az uniós biztos. "El kell kerülni az eltérő megoldásokat" - mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság kész összehangolni a válaszokat.

Hans Kluge elmondta, hogy az új koronavírus halálozási rátája mintegy 2 százalékos, Kínában, ahol az összes esetek 96,5 százalékát észlelték, jelenleg pedig 1 százalékos.

A WHO európai igazgatója hozzátette, hogy felgyorsítják a járványban való reagálás területén az együttműködést annak érdekében, hogy Olaszország valamennyi régiója egyformán felkészült legyen, miután az ország északi részében erőteljesen megnőtt a megbetegedések száma.