Koronavírus: nincsenek betegek, mégis vészhelyzetet hirdettek San Franciscóban

2020.02.26. 07:35

A kaliforniai San Franciscóban vészhelyzetet hirdettek a koronavírusos fertőzések veszélye miatt, annak ellenére, hogy még nem diagnosztizáltak ott beteget, írja az MTI.

Az elővigyázatos intézkedésben a városi önkormányzat alkalmazottait átirányíthatják napi munkájuktól a közegészségügyi helyzetre és a koronavírus fertőzésének megelőzésére vonatkozó információk megosztásával foglalkozó feladatokra.

A polgármester azt is mondta, hogy a város javította felkészültségét az esetleges járvány kitörésére, de hozzátette, ezt nem a város egészségügyi helyzete teszi szükségessé, hanem csak az, hogy biztonságban tudja a lakosokat.

A humán erőforrások és az egészségügy minisztériumának vezetője azt mondta, az Egyesült Államokban ugyan jelenleg nincs vészhelyzet, de fel kell készülni arra, hogy a vírus a korábbinál nagyobb mértékben terjed el az országban. 

A Pentagon, az amerikai védelmi minisztérium kedden este bejelentette, hogy a Dél-Koreában állomásozó amerikai haderő egyik katonájánál szintén koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak. A 23 éves katonát a lakhelyén különítették el, a dél-koreai egészségügyi hatóságok már megkezdték annak feltárását, hogy az elmúlt napokban kikkel állt kapcsolatban.  • Hírek
  • Csok