Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Teljesen megteltek Cremonában a kórházi férőhelyek koronavírusos betegekkel

000 1PC2C2
2020.02.29. 18:39 Módosítva: 2020.02.29. 20:45

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, Cremona az egyik olyan észak-olaszországi város, ahol a napokban vészhelyzet alakult ki a helyi kórházban a hirtelen beáramló betegek, a hiányzó szájmaszkok és a megbetegedő orvosok miatt.

Cremona területi egészségügyi igazgatója, Rosario Canino azt nyilatkozta, hogy már 120 koronavírussal fertőzött beteg van a kórházban, közülük 9-et az intenzív osztályon kezelnek. További két helyet tudnak még felállítani az intenzív kezelésre szoruló betegeknek, de ezzel megtelnek a férőhelyeik. Emellett továbbra is kérik a hiányzó szájmaszkok, higiéniai felszerelések utánpótlását. 

A kórház gyógyszertára teljesen kifogyott a fertőtlenítőkből. Bár péntekre ígérték nekik az új szállítmányt, az nem érkezett meg, így a gyógyszerészek saját gyártású fertőtlenítőt készítettek a WHO hivatalos előírásai alapján.

Canino arról is beszámolt, hogy a kórházi dolgozók közül 5-6 ember van, aki fertőzésveszély miatt házi karanténba kellett hogy vonuljon, és kiemelte, hogy az összes dolgozó a helyzet magaslatán van ebben a kritikus szituációban is.

(cremonaoggi.it)

(Borítókép: Miguel Medina/AFP)