Két haláleset miatt később zárnak a szavazóhelyiségek Szlovákiában

2020.02.29. 18:35 Módosítva: 2020.02.29. 20:58

Két választóhelyiségben történt haláleset miatt egy órával későbbre, este tizenegy órára tolódik a szombati szlovákiai parlamenti választás hivatalos befejezése és a tájékoztatási moratórium is – írja az MTI.

A reggel hét órakor kezdődött szavazás az eredeti tervek szerint este tíz óráig tartott volna. A zárást azért tolták ki egy órával későbbre, mert Besztercebányán az egyik szavazóhelyiségben meghalt egy idős férfi. A haláleset miatt egy időre be kellett zárni a szavazóhelyiséget. Hasonló eset történt Nagykürtösben is, ott a szavazóbizottság egy idős női tagja lett rosszul, majd meghalt.

A halálesetek miatt az egyik helyszínen fél-, a másik helyszínen egy órával később zárnak majd a szavazóhelyiségek, és így későbbre tolódik az országos választás hivatalos befejezése is, illetve a tájékoztatási moratóriummal együtt a részeredmények nyilvánosságra hozatalának kezdete is. Mivel azonban a legtöbb választóhelyiségben már tíz órakor megkezdődik az adatok feldolgozása, amikor a moratórium véget ér, várhatóan azonnal érdemi részeredményeket fognak közölni.

A hivatalos végeredményeket vasárnap jelenti be a központi választási bizottság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport