Koronavírus: négy újabb áldozatot jelentettek Washington államból

2020.03.02. 22:20

Egy Washington állambeli idősek otthonának három lakója és egy, az állam más részén elhunyt személy a koronavírus újabb, amerikai áldozatai, írja a New York Times. Ezzel a halálos áldozatok száma már hatra emelkedett az USA-ban. Mivel mind a hatan ebben az államban haltak meg, a lakosság nyugtalansága érthetően egyre nagyobb. A Times az amerikai járvány gócának nevezi az idősek otthonát, ahol a halálos áldozatok mellett további öt fertőzöttet tartanak nyilván (négy lakót és egy ápolót).

Seattle környékén a hatóságok karanténzónákat akarnak felállítani, ehhez a King megyei hatóságok megvásárolnak egy városszéli motelt, ahová a fertőzötteket akarják szállítani, más épületekben pedig azokat szállásolnák el, akik elkülönítést igen, de kórházi kezelést nem igényelnek, hogy ezzel is csökkentsék az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást.

Dr. Kathy Lofy, Washington állam tisztiorvosi hivatalának vezetője azt nyilatkozta, hogy naponta már 200 szűrővizsgálatot tudnak elvégezni, ami jó hír, ahhoz képest pláne, hogy az CNBC tévéadó reggeli műsorában egy New York-i sürgősségi osztály vezető orvosa élő adásba fakadt ki, hogy könyörögnie kell újabb tesztekért, mert a CDC, azaz a Járványügyi hivatal még mindig nem mondott áment rájuk, a fertőzöttek és feltételezett fertőzöttek száma egyre nő. "A ma 88 fő a hét közepére több százat, jövő hétre ezreket jelenthet."

Az USA-ban egyelőre 90 körüli fertőzésről tudnak, ezek közül 18-an Washington állambeliek, és ami a legjobban aggasztja az orvosokat, hogy a 18-ból 12-en nem voltak kapcsolatban olyan személyekkel, akik mostanában a kontinensen kívülre utaztak volna. (NY Times, CNBC)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport