Koronavírus: Hetvenhét halálos áldozatot jelentettek Iránból

2020.03.03. 13:18

Gyors ütemben nő az iráni fertőzöttek és halálos áldozatok száma, a halottaké hétfőről keddre 11-gyel 77-re, a fertőzötteké pedig 1501-ről 2336-ra emelkedett - jelentette be az egészségügyi miniszterhelyettes napi teheráni sajtóértekezletén.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a tesztek az elmúlt napban 835 vizsgált beteg esetében erősítették meg az új koronavírus jelenlétét.

Az iráni állami tévé közben arról számolt be, hogy a parlamenti képviselők között 23 fertőzöttet találtak, ezért a képviselők arra kérték egymást, egyelőre ne érintkezzenek a nyilvánossággal.

E bejelentések hatására Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője bejelentette, hogy az ország hadban áll a koronavírussal, és felszólította a hadsereget, hogy segítse az egészségügyi hatóságokat a megelőzésben és a fertőzöttek ellátásában.

„Bármi, ami segíti a közegészségügyet és megelőzi a járvány terjedését, jó, és minden, ami elősegíti a terjedését, bűn" – jelentette ki Hamenei.

A hatóságok már kedden reggel közölték, hogy akár 300 ezer katonát és önkéntest is be tudnak vetni a járvány elleni küzdelemben.

Iránban van a betegség egyik globális gócpontja a kínai Vuhan város után, és Kína után Iránban haltak meg a legtöbben a fertőzésben.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek