Egy nap alatt gyakorlatilag megduplázódott a brit koronavírusos megbetegedések száma

2020.03.04. 17:27 Módosítva: 2020.03.04. 17:50

Az Egyesült Királyságban hivatalosan 85 koronavírusos beteg van – írja a Sky News. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 34 új megbetegedést diagnosztizáltak az országban.

Harminckét fertőzött Angliában van, további kettő pedig Skóciában.

Az egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy az angliai megbetegedések közül három személy az országon belül kapta már el a betegséget, ami egyre valószínűbbé teszi, hogy hamarosan elindul a vírus országon belüli terjedése.

Boris Johnson, brit miniszterelnök hétfőn a sokasodó egyesült királyságbeli koronavírus-megbetegedések miatt összehívott kabinetértekezlet után azt mondta a sajtónak, hogy fel kell készülni arra, hogy a fertőzések terjedése még rosszabb irányt vesz.

Kapcsolódó

Boris Johnson: A brit koronavírus-járvány valószínűleg súlyosbodni fog

Az Egyesült Államokban már 89 beteg van, de Oroszországban is újabb fertőzötteket találnak.

A britek egyébként igyekeznek minél inkább felkészülni, akár drasztikus mértékű távmunkákat is elrendelve.

A brit kormány kedden ismertetett 28 oldalas készenléti tervcsomagjában szerepel, hogy komolyabb nagy-britanniai járvány esetén a rendőrség fő feladatává a közrend fenntartása válik, különösen akkor, ha a rendőrségi állomány tagjai közül is sokan megbetegszenek. Ebben az esetben a közvetlen bűnüldözési tevékenység a legsúlyosabb bűncselekmények felderítésére korlátozódhat, és a sürgősségi szolgálatok a hadsereg segítségét is kérhetik.

Kapcsolódó

A britek arra készülnek, hogy hatmillió alkalmazott is betegszabadságra mehet

A koronavírus-járvány csúcsra járása esetén következhet ez be a miniszterelnök szerint.  • Hírek
  • Bankszámla