Koronavírus: száz fölött az olaszországi halottak száma

2020.03.04. 19:46 Módosítva: 2020.03.04. 21:05

Száz fölé emelkedett az újfajta koronavírus halottjainak a száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság szerda esti tájékoztatása szerint – írja az MTI. A Covid-19 fertőzésnek összesen már 107 halottja van az országban.

Bejelentették, hogy óvintézkedésként csütörtöktől leállítják az oktatást az egész országban. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője közölte, hogy a halálozási ráta 3,47 százalékos.

Kapcsolódó

Olaszországban az összes iskolát bezárják a koronavírus miatt

A koronavírus miatt március közepéig lellítják a tanítás a koronavírus által sújtott országban.

Az igazoltan fertőzöttek száma 2703-ra emelkedett, 55 százalékukat Lombardia, 19 százalékukat Emilia-Romagna, 12 százalékukat Veneto tartományban regisztrálták. Olaszország többi részén alacsonyabban az arányok.

Lucia Azzolina oktatási miniszter bejelentette, hogy március 15-ig minden oktatási intézményben felfüggesztik a tanítást. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint az intézkedés révén el akarják kerülni a kórházak telítettségét. Sajtóértesülések szerint a kormány az egész országra kiterjeszti az eddig csak az északi régiókban bevezetett többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását.

A tervezett szigorítások között szerepel a csoportos és tömegesemények felfüggesztése, köztük a labdarúgó-bajnokság összes találkozójának zárt ajtók mögötti rendezése.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport