16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Lengyelországban is megjelent a koronavírus, 500 ember van karanténban

2020.03.04. 08:52

Lengyelországban is megjelent a koronavírus – közölte szerdán a lengyel kormány. A vírus okozta első fertőzést egy korábban Németországban járt embernél mutatták ki. Azt is közölték, hogy az illető jól érzi magát, és a nyugat-lengyelországi Zielona Góra város kórházában kezelik.  Házi karanténba helyezték a beteggel korábban érintkező embereket, köztük a családtagokat. 

Az egészségügyi miniszter szerint az ilyen helyzetben szükséges minden eljárást betartottak: a beteg telefonon értesítette tüneteiről az orvost, ezután speciális mentőautóval szállították kórházba. 

A miniszter közlése szerint a lengyelországi kórházakban 68 fertőzésgyanús embert vizsgálnak, és mintegy ötszázan karanténban vannak.

Szerda este először tartják meg a koronavírus miatt a kormány mellett már korábban felállított válságstáb ülését, és a testület ezentúl naponta tanácskozik. 

A koronavírus Kelet-Közép-Európában is megjelent a napokban, a cseheknél már öt fertőzöttről tudnak. Magyarországon egyelőre nem tudnak fertőzöttről a hatóságok. 

(MTI/Index)  • Tippek
  • Bankszámla