Zoltán
21 °C
36 °C

Szükségállapotot hirdettek Los Angeles megyében

2020.03.04. 20:11 Módosítva: 2020.03.04. 21:23

Helyi idő szerint szerda reggel egészségügyi szükségállapotot hirdettek Los Angeles megyében a koronavírus miatt – írja a CNBC.

Az szükségállapotot azután rendelték el, hogy 48 órán belül összesen hat új megbetegedést észleltek a megyében, amivel Kaliforniában már 35-re emelkedett a megbetegedések száma. Ez több mint amennyi megbetegedés a leginkább fertőzött államban, Washingtonban van, ahol összesen 27 beteg van. Washingtonban kilenc halálos áldozata is volt a járványnak, a többi államban nem történt haláleset.

Helyi tisztségviselők elmondták, hogy nem pánikból hirdették ki a szükségállapotot, hanem azért, hogy szükséges mennyiségű erőforrást tudjanak biztosítani a járvány terjedésének lassítására.

Washington állam lehet az egyesült államokbeli járvány fő gócpontja, ugyan a hivatalos esetszám egyelőre viszonylag alacsony, de nagyon valószínű, hogy ez rövid időn belül a többszörösére ugrik majd, számítások szerint akár másfél hónapja jelen lehet a betegség az államban.

Kapcsolódó

Seattle lehet az új Vuhan?

Akár 1500 ismeretlen fertőzött is lehet Washington államban, a járvány már legalább hat hete észrevétlenül terjed Amerikában.