Zoltán
21 °C
36 °C

Olaszországban az összes iskolát bezárják a koronavírus miatt

2020.03.04. 14:13

Frissítés: Az összes iskolát és egyetemet bezárják Olaszországban, hogy megállítsák a koronavírus terjedését, írja a Sky News. 

Az olasz kormány szerdai döntése értelmében az ország összes iskoláját és egyetemét bezárhatják legalább március közepéig a koronavírus-járvány miatt, írja a La Repubblica és az MTI. A BBC ugyanakkor úgy értesült, hogy végleges döntés még nem született, az a következő órákban várható.

Lucia Azzolina oktatásügyi miniszter arra kérte az olaszokat, várják meg a hivatalos bejelentést, a sajtó viszont úgy tudja, a kormány rendelkezése csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes a bölcsödéktől az egyetemekig.  A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie. A Bloomberg azt írja, hogy 8,7 millió iskolást érint a döntés.

A járvány által leginkább sújtott európai országban eddig 79 áldozata van a koronavírus-járványnak, és több mint 2500 fertőzöttről tudnak. A koronavírus-járvány 13 nappal ezelőtt érte el Olaszországot, ahol a 20 tartományból 19 érintett.

A koronavírus terjedése több rendezvényt is érint, például kedd késő este, alig 24 órával a kezdés előtt lefújták a Juventus–Milan olasz kupaelődöntőt is, amit később pótolnak majd be. A torinói városvezetés közleménye szerint nem akartak kockáztatni. 

(BBC, La Repubblica, MTI)