Emberbőrbe kötött náci fotóalbumot találtak egy lengyel piacon

2020.03.08. 22:36 Módosítva: 2020.03.08. 22:54
Egy náci haláltábor áldozatának bőrébe kötötték a gyanú szerint azt a náci fotókat tartalmazó világháborús fényképalbumot, amit egy lengyel bolhapiacon vásárolt egy gyűjtő, majd juttatott el az auschwitzi múzeumba.

A fényképalbum borítóján egy tetoválás nyomait és emberi szőrzetet lehetett felfedezni, és feltűnően kellemetlen szaga volt. A gyűjtő az auschwitzi holokausztmúzeumba vitte az albumot, ahol a szakértők megállapították: nem kérdéses, hogy az album az emberiség elleni bűncselekmény bizonyítéka.

A gyanú szerint az albumot a buchenwaldi koncentrációs táborban készítették. Ilse Kochról, a táborparancsnok Karl-Otto Koch feleségéről azt beszélték, hogy az érdekesnek talált tetoválásokkal rendelkező férfi foglyokat megölette, bőrükből lámpaernyőt, asztalterítőt és albumokat készíttetett.

A „buchenwaldi boszorkányként” is emlegetett nőt a háború után életfogytiglani büntetésre ítéltek, az emberi bőrkikészítéssel kapcsolatos vallomásokat azonban az ügyészség nem használta fel, mert azokat nem találta igazoltnak.

Ilse Koch a bíróság előtt.
Ilse Koch a bíróság előtt.
Fotó: Wikipedia

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport