14 embert ítéltek el Egyiptomban egy tavalyi vonatbaleset miatt

2020.03.09. 17:06 Módosítva: 2020.03.09. 18:51

Tizennégy vádlottat ítélt el hétfőn a kairói büntetőbíróság az egyiptomi főváros főpályaudvarán tavaly bekövetkezett, végül 31 halálos áldozatot követelő baleset miatt, írja az MTI. A tavaly februári balesetben egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak.

Az ütközés miatt felrobbant a vonat üzemanyagtartálya, ezt követően pedig a pályaudvaron tűz ütött ki.

A bíróság a mozdonyvezetőt 15 év börtönbüntetésre, valamint a vasúti társaság részére megfizetendő, körülbelül 9 millió egyiptomi font (több mint 160 millió forint) kártérítésre ítélte.

A vádlott beismerte a bűnösségét, és az áldozatok hozzátartozóinak bocsánatát kérte. A bíróság további 5 embert 10, nyolcat pedig 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt. A katasztrófa után lemondott az egyiptomi közlekedési miniszter, Hisám Arafát.

Az arab ország legsúlyosabb vasúti katasztrófája 2002-ben történt, akkor egy vasúti szerelvényen keletkezett tűzben mintegy 370-en haltak meg Kairótól negyven kilométerre délre. Egyiptomban gyakoriak a közúti és vonatbalesetek a kaotikus közlekedés, az elavult járművek és a rosszul karbantartott és felügyelt utak, vasúti pályák miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport