Fülöp, Evelin
EUR 395,00 Ft
USD 369,61 Ft
13 °C
27 °C

Dróntámadás ért egy ukrán vöröskeresztes járművet

2020.03.09. 17:18 Módosítva: 2020.03.09. 17:59

Drónokkal, azaz pilóta nélküli repülőgépekkel gránátokat lőttek ki hétfőn a donyecki szakadár erők egy ukrán katonai orvosi járműre Donyeck megye déli részén, a Mariupoltól mintegy 20 kilométerre fekvő Talakivka település közelében – jelentette az ukrán hadműveleti parancsnokság sajtóosztálya, írja az MTI.

A közlemény szerint a járművet két találat érte, de senki sem sebesült meg.A parancsnokság kiemelte, hogy az autón jól látszott a vöröskereszt embléma, ami jelzi, hogy orvosi járműről van szó.

„Az ilyen bűncselekmények ismét azt mutatják, hogy az Oroszországi Föderáció fegyveres erői provokálóan semmibe veszik a nemzetközi humanitárius jognak a harci műveletekre vonatkozó összes szabályát” – írják közleményükben.

A hadműveleti parancsnokság szokásos napi közleményében hétfőn arról adott hírt, hogy az elmúlt egy nap alatt a Donyec-medencei frontvonalon egy ukrán katona vesztette életét és öt sebesült meg az állásaikat ért tüzérségi támadások következtében. Az orosz megszálló erők az elmúlt napban hatszor sértették meg a tűzszünetet.

A donyecki szakadárok DAN hírügynöksége hétfőn eközben arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napban 16-szor sértették meg a tűzszünetet, és hét településen csapódtak be lövedékek. A DAN tudósítása szerint egy civil sérült meg Horlivka közelében, az 56 éves férfit megműtötték, de állapota súlyos.

2018 februárjában életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló ukrán törvény, amely Oroszországot agresszor, megszálló államnak, a szakadár ellenőrzés alatti településeket pedig ideiglenesen megszállt területeknek minősítette. A jogszabály alapján az addig terrorellenesnek nevezett belügyi művelet fokozatosan, április végétől pedig hivatalosan katonaivá alakult át, és új neve „Egyesített Erők Művelete” lett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás