Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Ötvenkét óra után húztak ki élve egy anyát és tízéves fiát az összeomlott karanténhotel romjai alól

2020.03.10. 08:27

Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.  A mentésben dolgozók által kedden közzétett videofelvételen látszik, ahogy a Csüancsou városában történt szerencsétlenség helyszínén a két túlélőt kihúzzák az épület romjai közül. A kisfiú és édesanyja tartózkodási helyét hétfőn éjjel sikerült meghatározni, és további háromórányi munkával sikerült őket kiszabadítani, írja az MTI.

A szerencsétlenség halálos áldozatainak száma keddre 18-ra emelkedett, az épület által maga alá temetett 71 emberből 12-t továbbra sem találnak. A helyi hatóságok szerint körülbelül 80 ember tartózkodott a többemeletes épületben, amikor az összeomlott – közülük 58-an voltak karanténban az új koronavírus okozta járvány miatt –, és a baleset után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

A baleset okát továbbra is vizsgálják, bár a gyanú szerint a szálloda földszintjén lévő két szupermarket felújítási munkálatai vezethettek az épület összeomlásához. A tulajdonost rendőri felügyelet alá helyezték. 

A Hszincsia Express Hotel 2018 júniusában nyílt meg, összesen 80 vendégszobával. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a szállót átmenetileg arra használták, hogy itt különítsék el és tartsák orvosi megfigyelés alatt a járvány sújtotta külföldi térségekből Kínába visszatérőket.