Harry herceg kiöntötte a szívét Greta Thunbergnek, kiderült, hogy orosz szélhámosokkal beszélt

GettyImages-1211377915
2020.03.11. 14:38

Két ismert orosz szélhámos telefonos beszélgetésekben elhitette Harry herceggel, hogy Greta Thunberggel, illetve a fiatal ökoaktivista apjával beszél. A hamis biztonságba ringatott angol főnemes el is mondta őszinte véleményét Trumpról, Boris Johnsonról és a bulvármédiáról.

Vlagymir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov, azaz Vovan and Lexus január 1-jén és január 22-én beszélt a családja szülőhazájában tartózkodó, a brit királyi családdal ez idő tájt szakító herceggel, majd beszélgetéseik hangfelvételét eljuttatták a – Harryvel és feleségével, Meghan Markle-lal igen ellenséges – Sun bulvármagazinhoz. A Guardian megkereste a telefonbetyárokat, akik megerősítették a felvétel hitelességét, de – a házaspár, illetve a Buckingham-palota szóvivőjéhez hasonlóan – nem akartak kommentárt fűzni hozzá.

  • Harry herceg Trumpról azt mondta:

Önmagában az a tény, hogy ilyen szinten a szénbányászat keze alá dolgozik, azt jelenti, hogy vér tapad a kezéhez. Trump találkozni akar majd veled, hogy jobb színben tüntesse fel magát, de nem fog szóba elegyedni veled a klímaváltozásról, mivel sokkal okosabb vagy nála.

  • A bulvármédiát azzal vádolta, hogy zaklatják őket, és megpróbálják feleségét és őt tönkretenni. Ehhez nevetve hozzátette:

Életem nagy részében egy olyan család része és egy olyan ország lakosa voltam, mely retteg a bulvármédiától, mivel annak óriási hatalmához és befolyásához semmilyen erkölcsi korlát nem párosul.

  • Harry herceg szerint a brit politikai rendszer „teljes csőd”, de Boris Johnsont „jó ember”-nek tartja, aki képes a lelkiismeretére hallgatni.
  • Harry azt is hosszasan magyarázta, miért nem igaz az a híresztelés, hogy kizárták volna őket a királyi családból. Meghannel közös januári – a királyi családot sokkoló – döntésükről azt mondta, hogy nem volt könnyű döntés, de a királyi család szempontjából helyes volt meghozni, és ez volt az a döntés, amivel megvédhetem a fiamat”.

Egy évtizednyi katonai szolgálata sokkal normálisabb emberré tett, mint ahogy azt a családom hiszi.

  • Az ál-Thunberget arra figyelmeztette, hogy a világ egy zűrzavaros hely”, amit néhány nagyon beteg ember irányít”. De kifejtette, az embereket fel kell ébreszteni”, mert végső soron mi vagyunk azok a békák, akiket hideg vízbe raktak, de a vizet közben észrevétlenül felforralják”.

Egyébként nem Harry herceg Vovan és Lexus első áldozata. A szélhámosok Elton Johnt, Bernie Sanderst, Recep Tayyip Erdoğant, María Dolores de Cospedal volt spanyol védelmi minisztert és Petro Porosenko volt ukrán elnököt is megszédítették már. Sorozatos sikereik mögött egyesek nemcsak a páros tehetségét, hanem a felforgató akciókra mindig kapható orosz titkosszolgálat támogatását sejtik.

A Guardian arra is emlékeztetett, hogy Harry anyját, a néhai Diana hercegnőt is megkörnyékezte egy szélhámos. A hercegnő 1996-ban 16 percen keresztül beszélt a magát a híres fizikusnak, Stephen Hawkingnak kiadó férfinak férjéről, Károly hercegről, Fidel Castróról és Bill Clintonról.

(Borítókép: Neil Mockford / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Személyi kölcsön