Jusztin
13 °C
30 °C

Egy biotech-cég konferenciáján legalább 70-en megfertőződtek az USA-ban

2020.03.11. 08:08

Meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - közölte a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem, amely rendszeresen közli az új típusú koronavírus-járványra (Covid-19) vonatkozó adatokat és fejleményeket.

Az ezredik esetet szerdára virradó éjjel jelentették Kaliforniából. A betegek száma ezzel vasárnap óta csaknem megduplázódott.

A halálesetek száma is emelkedett: eddig 31 ember halt bele a vírus okozta tüdőgyulladásba.

A Johns Hopkins adatai szerint a legtöbb fertőzést továbbra is az északnyugati Washington államban tartják nyilván, ahol csaknem 280 beteget kezelnek tüdőgyulladással. Kedden Washington állam egyetlen megyéjében 75 új beteget diagnosztizáltak.

Kedden az északkeleti Massachusetts állam kormányzója, Charlie Baker is egészségügyi rendkívüli állapotot hirdetett, miután a fertőzöttek száma 92-re ugrott. Kedden 70 új beteget regisztráltak, valamennyien egy bostoni biotech-cég február végi konferenciáján vettek részt, a szakértők szerint ez lehetett a gócpontja a fertőzéseknek az államban. 

Anthony Fauci, a fertőző betegségek országos intézetének igazgatója a Fehér Ház keddi sajtótájékoztatóján már figyelmeztetett arra, hogy a megbetegedések elkerülhetetlenül nőni fognak. Elmondta, ma már nem lehet úgy viszonyulni a koronavírus terjedéséhez, mint akár néhány héttel ezelőtt is, függetlenül attól, hogy valaki hol, az Egyesült Államok melyik részén él. A vírus által legjobban sújtott négy tagállam jelenleg Washington, Kalifornia, New York és Florida.

Washington államban a helyzet súlyossága miatt három megyében megtiltották a 250 főnél nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeket.

(MTI/CNN)