Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
8 °C
30 °C

Hollandiában és a briteknél ötödével nőtt a fertőzöttek száma egy nap alatt

2020.03.12. 16:32 Módosítva: 2020.03.12. 19:26

Hollandiában 22 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, már 614 esetet tartanak nyilván. A megbetegedések legnagyobb részét Észak-Brabant tartományban regisztrálták, közölte a Holland Országos Közegészségügyi Intézet (RIVM).

A briteknél is hasonló a tendencia, 29 százalékkal nőtt a megbetegedések száma az elmúlt 24 órában, így összesen már 590-en koronavírusosak az Egyesült Királyságban, tíz halálos áldozat is van. Boris Johnson miniszterelnök közölte, erősebb korlátozások jöhetnek az országban, mint eddig, és arra utasította az embereket, hogy aki betegségtüneteket észlel magán, az legalább egy hétig különítse el magát. 

Norvégiában minden iskolát és óvodát bezárnak, és kéthetes karantént írnak elő minden olyan személy számára, aki február 27-e után utazott külföldre az országból. Számos rendezvényt is betiltottak Norvégiában a koronavírus-járvány miatt. Hollandiában is súlyosabbá vált a helyzet.

A norvég miniszterelnök, Erna Solberg egy csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország minden iskoláját (ebbe az alapfokú oktatás, a középiskolák és az egyetemek is beletartoznak) bezárnak. 

Az iskolák lezárása délután hat órától lép életbe, a mostani rendelkezések szerint március 26-áig tartják fenn ezt az állapotot, de ha szükséges meghosszabbítják.

Norvégiában 623 fertőzöttet tartanak számon, közülük 163-at az elmúlt 24 órában diagnosztizáltak. A norvég kormány a sport- és kulturális rendezvényeket is betiltották, bezárnak az uszodák, erősen korlátozzák a vendéglátóhelyek és a szolgáltatások működését is. Ételt csak ott lehet felszolgálni, ahol biztosított az egyméteres távolság a vendégek között, nem nyithatnak ki az edzőtermek, a fodrászatok és tetoválószalonok sem. 

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is, hogy az unokákat ne hagyja senki a nagyszülőkre, mert az idősek tartoznak a veszélyeztetett korosztályba. A tömegközlekedés egyelőre működik, de felhívták a figyelmet, hogy lehetőség szerint kerüljék a használatát a lakosok.

Belgiumban Sophie Wilmes ügyvezető miniszterelnök szerint

minden szabadidős tevékenységet törölni kell vagy elhalasztani.

Legyen az sport, kulturális vagy ünnepi jellegű, méretétől, a résztvevők számától vagy jellegétől függetlenül, akár állami, akár magánrendezvény, írja az MTI.  A szórakozóhelyeket, kávéházakat és éttermeket egyaránt be kell zárni. Részleges bezárások vonatkoznak az üzletekre, rendes nyitva tartás szerint csak a gyógyszertárak és az élelmiszerüzletek maradhatnak nyitva. Jelen állás szerint ez a helyzet április harmadikáig marad érvénybe naz országban.

A járvány terjedésének folyamatosan frissülő adatait ebben a cikkünkben találja

(via Reuters, Nrk.no)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek