Laura, Alida
16 °C
32 °C

Vasárnaptól leállítja összes lengyelországi járatát a Wizz Air

2020.03.14. 09:22

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében Lengyelország ideiglenesen visszaállítja a teljes határellenőrzést, és nem enged be külföldieket az országba, írtuk meg pénteken. A korlátozás március 15-től, vasárnaptól érvényes. A Wizz Air szombati közleményében azt írja, a lengyel korlátozások miatt  

további értesítésig felfüggeszti az összes lengyelországi járatát.

„A légitársaság, az utazási korlátozás által érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, amennyiben a jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg. Az érintett utasok WIZZ számlájára automatikusan jóváírjuk a viteldíj összegének 120 százalékát, amelyet 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására. Az utasok természetesen kérhetik a viteldíj visszatérítését is, amely azonban valamelyest hosszabb időt vesz igénybe.

A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön emailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók, az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza. Kérjük, hogy azok az utasok, akik utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül vásárolták jegyüket, lépjenek kapcsolatba azzal az utazási irodával, ahol a jegyüket megvásárolták, hogy tájékozódjanak a lehetőségeikről.

A Wizz Air ismételten azt kéri kedves utasaitól, hogy érdeklődjenek az illetékes hatóságoknál a rájuk vonatkozó esetleges utazási korlátozások részleteiről, hogy biztos információkhoz jussanak az utazásra való jogosultságukról és az utazásuk feltételeiről. A Wizz Air felhívja az utasok figyelmét, hogy mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy indulás előtt meggyőződjön a célországban érvényes utazási szabályokról. A Wizz Air elnézést kér az utazásik korlátozás által okozott kellemetlenségért, ám utasai és személyzetének biztonsága, valamint egészsége továbbra is a legfontosabb a légitársaságnak” – áll a közleményben.