155 új halálos áldozata van a koronavírusnak Spanyolországban

2020.03.17. 13:43 Módosítva: 2020.03.17. 14:27

Spanyolországban meghaladta a tizenegyezret a koronavírus-fertőzöttek száma, egy nap alatt kétezer új esetet regisztráltak, ami csaknem 18 százalékos növekedést jelent – írja Fernando Simónra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatójára hivatkozva az MTI. A legfrissebb adatok szerint 155 új halálos áldozata van Spanyolországban a vírusnak, amelyben eddig összesen 497-en haltak meg az országban.

Fernando Simón tájékoztatása szerint Spanyolországban durván ötezer embert ápolnak kórházban, közülük 573-an intenzív osztályon vannak. A betegség 455 kórházi dolgozót érint. A vírusfertőzésből mintegy 1100-an gyógyultak ki.

A legtöbb megbetegedést, több mint 4800 esetet a madridi tartományból jelentették, amelyet Katalónia és Baszkföld követ 1400 és 765 pozitív teszttel.

José Ángel Jimenez, a spanyol rendőrség operatív igazgatója szerint a spanyolok együttműködőek a harmadik napja tartó szükségállapot korlátozó intézkedések betartásában. Spanyolországban a korlátozások miatt jelenleg csak a munkába járás és az alapvető szükségleti cikkek beszerzése miatt lehet utcára lépni.

A madridi hatóságok ezzel kapcsolatban négy őrizetbe vételről és 250 bírságolásról számoltak be. Barcelonában 123 szabályszegőt büntettek meg.

Három spanyolországi gyárban megtagadták a munkavégzést a dolgozók a fertőzés kockázatára hivatkozva, mivel nem biztosítottak számukra maszkot és kézfertőtlenítőt. A madridi szállodaszövetség pedig összesen 60 ezer szállodai férőhelyet ajánlott fel az autonóm kormánynak, ahol karanténkórházat lehet berendezni a nem súlyos állapotú fertőzöttek számára.

A Portugáliához tartozó Madeirán karanténba helyezték egy szálloda vendégeit – írja az MTI. 

Madeirán egy holland vendégnél diagnosztizálták a koronavírust – közölte kedden a sziget önkormányzata. A holland vendég múlt csütörtökön szállt meg a Quinta do Sol szállóban, amely a sziget legnagyobb településén, Funchal városában található. A helyi média úgy tudja, hogy a szállónak mintegy 120 vendége van. A Reuters szerint a szálloda vezetését egyelőre nem lehetett elérni érdeklődés céljából.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Személyi kölcsön