Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Beutazási tilalmat rendelnek el a Perzsa-öböl több országában

2020.03.19. 09:23

A várakozásoknak megfelelően a Perzsa-öböl országai is korlátozzák, mostantól kik léphetnek be az ország területére. Nem utazhat be az Egyesült Arab Emírségek területére csütörtöktől külföldi állampolgár, a visszatérőket kéthetes karanténra kötelezik.

  • Az Emírségek kormánya megtiltja a beutazást az országba minden külföldinek, beleértve a tartózkodási engedéllyel rendelkezőket is. Az utóbbiak egyelőre két hétig nem léphetnek be, ám a kormány szükség esetén meghosszabbíthatja ezt az időt. Az állampolgároknak is szigorú szabályokat kell betartaniuk, a külföldi utazás mindenki számára tilos, aki külföldről most megy haza, legalább kéthetes karanténra készüljön.
  • Ománban – ahol összesen 39 fertőzöttet regisztráltak – hasonló lépésről döntött a kormány, és szerdán leállította a tömegközlekedés nagy részét. 
  • Katar, ami a térség legfertőzöttebb országa 452 beteggel,  szintén megtiltotta a külföldiek beutazását, továbbá bejelentette, hogy a kormányhivatalnokok 80 százaléka otthonról fog dolgozni.
  • A szaúd-arábiai kormány már a múlt héten bejelentette, hogy március 15-től kezdődően két hétre felfüggeszti az összes nemzetközi repülőjáratot.
  • Mekkát és Medinát már korábban lezárták a zarándokok előtt a járvány terjedése miatt.
  • A királyságban szerdán 67 új fertőzöttet regisztráltak, így számuk elérte a 238-at.
  • Kuvait ugyancsak felfüggesztette a nemzetközi repülőjáratait. Az országban jelenleg 142 fertőzöttről tudnak.

(MTI)

Hogy áll most a járvány?

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!