Villő
15 °C
29 °C

Kiderült néhány részlet az észak-koreai védekezésről

2020.03.19. 09:10

Hivatalosan egy fertőzött sincs Észak-Koreában, de az országban alkalmazott védekezési módszerekről kiszivárgott pár információ.

Az ország központi lapja, a Rodong Szinmun csütörtökön útmutatást közölt a járvánnyal szembeni védekezést illetően. A tanácsok a szokásosak: a tömegközlekedést használóknak maszkot kell viselniük és kézfertőtlenítőt kell használniuk felszállás előtt. Ez a vonatokra, buszokra, taxikra és a metróra is vonatkozik.

Mentősök védőruhában és maszkban Pyongyangban 2020. február 6-án
Mentősök védőruhában és maszkban Pyongyangban 2020. február 6-án
Fotó: Yevgeny Agoshkov / Getty Images Hungary

A hosszú távú viszonylatokon megmérik a felszállók hőmérsékletet, és akinek láza vagy más panasza van, az nem utazhat, de az is kiderül a cikkből, hogy a tömegközlekedési eszközökön is elkülönítik azokat, akik bármilyen tünetet mutatnak. A tömegközlekedésben dolgozóknak mindig maszkot és kesztyűt kell viselniük, ezeket műszakonként cserélik.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség úgy tudja, hogy Észak-Koreában több ezer ember áll orvosi megfigyelés és karantén alatt, és a kommunista ország a határait is lezárta a járvány megfékezése érdekében. Bár Phenjan váltig állítja, hogy egyetlen fertőzött sincs az országban, valószínű, hogy ez nem igaz, és az országban elszabadulhat az új koronavírus.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!