Olaszországban 743-an haltak meg egy nap alatt koronavírusban, megfordult a trend

2020.03.24. 18:16 Módosítva: 2020.03.24. 18:31

Olaszországban az elmúlt két napban csökkent a koronavírus áldozatainak száma, de kedden megfordult a trend, 743 halottat regisztráltak a Worldometers adatai szerint. Ez az eddigi második legsúlyosabb nap, március 21-én 793 áldozatot szedett a vírus.

Az olaszok vasárnap 651, hétfőn pedig már csak 601 új áldozatról számoltak be, az új megbetegedések száma is csökkent. Úgy tűnt az ország túl van a járvány csúcspontján, bár a polgári védelem vezetője éppen ma nyilatkozta, hogy tízszer több fertőzött lehet Olaszországban, mint ahogy azt a statisztikák mutatják. Míg Lombardia kormányzója, Attilio Fontana azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy a koronavírusos esetek száma növekszik, de a növekedés lassabb, mint az elmúlt héten

A Genovai Egyetem járványszakértői közel egy hete mondták azt, hogy az olasz fertőzöttek számának tetőzése március 23-25-re várható, ez azonban nagyban függ szerintük az olaszok magatartásától is. Olaszország március 9-e óta van karanténban, az akkor meghozott intézkedéseknek mostanában kéne éreztetniük a hatásukat.

Kedden az esetszámban a csökkenő tendencia megfordult, a 743 halott mellett 5249 új fertőzöttet is jelentettek, így Olaszországban összesen már 69 176-an kapták el a koronavírust igazoltan. Az viszont jó hír, hogy a vírus terjedési üteme lassulni látszik, már csak 8,2 százalék a növekedése, és az aktív esetek száma is csak minimálisat ugrott előre.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport