Kicsit csökkent Olaszországban az új fertőzöttek száma, a halálozás továbbra is nagyon magas

2020.03.25. 18:19 Módosítva: 2020.03.25. 21:42

A szerda esti olaszországi adatok értelmében kijelenthető, hogy az országban lassan, de negyedik napja csökken az aktív új esetek száma. A polgári védelem szerdai sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy 5210 új fertőzöttet (3491 új aktív esetet) regisztráltak, valamint 683 ember vesztette életét a betegség miatt.

Olaszországban a héten hullámzó trendje volt a koronavírusos-járványnak. Vasárnap és hétfőn csökkent az előző napokhoz képest a halottak száma, kedden viszont 743 halálozást regisztráltak az országban, ami a második legsúlyosabb nap volt.

Az aktív új esetek száma viszont négy napja csökken. Emlékeztetőül, kedden 5249 új fertőzöttet (3612 új aktív esetet) diagnosztizáltak. A jó hírek közé tartozik az is, hogy szerdán összesen 1036 embert nyilvánítottak gyógyulttá.

Emlékeztetőül, Olaszországban eddig összesen 74 386 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, 7503 ember halt meg a betegségben, összesen 9362 gyógyult ember van Olaszországban.

A betegségben szerdán újabb négy orvos vesztette életét, ezzel 29-re emelkedett a betegségben meghalt orvosok száma az országban – írja a Guardian. Az olasz orvosok közül ötezren kapták el eddig a betegséget. Az orvosi szövetség arra szólította fel a kormányt, hogy sürgősen intézkedjen, hogy minden orvos kapjon megfelelő védőfelszerelést.

Kapcsolódó

Olaszországban 743-an haltak meg egy nap alatt koronavírusban, megfordult a trend

Az előző két nap csökkent a fertőzöttek és a halottak száma is, most újra sok a megbetegedés.

Az olasz eseteket este hatkor szokták nyilvánosságra hozni Angelo Borrelli, a polgári védelmi vezető sajtótájékoztatóján, de Borrelli lemondta ezeket az alkalmakat, mert belázasodott. A teszteredményeire még várni kell.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport