Vilmos
21 °C
32 °C

Átlépte a félmilliót a koronavírussal fertőzöttek száma

2020.03.26. 17:37

Március 26-án, csütörtökön 500 ezer fölé nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma világszerte a Worldometers adatgyűjtése alapján. A járványból eddig több mint 121 ezren gyógyultak fel, a halottak száma pedig meghaladta a 22 300-at is.

Az eredetileg a kínai Vuhan tartományból induló járvány gócpontja átkerült Európába, a csütörtök délutáni adatok szerint Európában Olaszországban, Spanyolországban és Németországban van a legtöbb fertőzött, majd Irán következik – közben pedig az Egyesült Államokban egyre nagyobb sebességgel terjedő járvány miatt rövidesen az USA lesz a leginkább fertőzött ország a világon.

Az aktív esetek számát tekintve már az Egyesült Államok van az első helyen Olaszországot, Spanyolországot, Németországot és Franciaországot előzve, a legtöbb áldozata pedig eddig Olaszországban, Spanyolországban és Kínában volt eddig a világjárványnak.

Mi következik ezekből az adatokból?

Március hatodikától világszerte meredeken ível felfelé az először Kínában észlelt, azóta COVID-19 névre keresztelt koronavírussal diagnosztizált esetek száma világszerte – és egyúttal a halálos áldozatoké is. A vírus értelemszerűen könnyebben terjed és több áldozattal jár az olyan nagyobb lakosságszámú országokban, mint amilyen Olaszország vagy az Egyesült Államok, de erősen sújtja Spanyolországot is. Spanyolországban arra számítanak, hogy a hét közepéig elérik a csúcsot, azután pedig lassan, de csökkenni fog az új esetek száma – a szerdai 7457 új megbetegedés után csütörtökön eddig 6682 új betegről érkezett információ, így bizakodhatnak benne, hogy valóban túl vannak csúcson.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!