Óvszerhiány fenyegeti a világot

2020.03.27. 21:34

Globális kotonhiány fenyeget a világ legnagyobb óvszergyárosa szerint, miután a koronavírus miatt le kellett állítania a gyárait - írta meg a Channel News Asia.

Minden ötödik óvszert a világon a malajziai Kartex gyárt, azonban már három napja egyetlen csomagot se gyártott le a három gyár. A leállás miatt már 100 millió koton hiányzik a piacról. A kész terméket olyan cégek forgalmazzák mint például a Durex, és olyan szervezetek vásárolnak tőlük, mint például a brit Egészségügyi Szolgálat (NHS), illetve az ENSZ.

"Mindenhol globális óvszerhiányt fogunk látni, ami ijesztő lesz"

- mondta a Karex vezérigazgatója, Goh Miah Kiat, aki legjobban az afrikai humanitárius programokért aggódik a legjobban, ahol az áruhiány több hónapig is eltarthat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Eladnék
  • Bankszámla