Szijjártó: Két különrepülőgép megy Amerikába a kint rekedt magyarokért

2020.03.27. 19:54 Módosítva: 2020.03.27. 21:09

Két különrepülőgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért a jövő héten – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter péntek este a Facebookon. Szijjártó Péter azt kérte, aki szeretne a különrepülőkkel hazatérni Magyarországra, regisztráljon a külképviseleteknél.

Bár az elmúlt öt napban a külképviseletek segítségével 667-en haza tudtak térni Magyarországra, még mindig több száz magyar van Észak-Amerikában.

Tekintettel az Egyesült Államokban és Kanadában rekedt magyarok nagy számára, és arra, hogy gyakorlatilag nem lehet menetrend szerinti légi járattal hazatérni, úgy döntöttek, két mentőjáratot, két különrepülőgépet indítanak Észak-Amerikába a jövő héten – jelentette be a miniszter. 

A Wizz Air két repülőgépe Chicagóból, Los Angelesből, New Yorkból és Miamiból fogja „összeszedni és hazahozni” az ott rekedt magyarokat, és egy kanadai városban is le fognak szállni – a miniszter bejelentése szerint.

Összesen 460 hely van a két repülőn, ezt kizárólag magyar állampolgároknak tartják fenn.

A miniszter azt kérte, aki szeretne hazajönni, regisztráljon a külképviseleteken. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy nem az Egyesült Államokban vagy Kanadában élő magyarokat akarnak hazahozni, hanem azokat a Magyarországon élőket, akik utazni voltak Észak-Amerikában.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Csok