Jusztin
13 °C
30 °C

Százezernél több fertőzött Olaszországban, de lassul a járvány

2020.03.30. 18:23 Módosítva: 2020.03.30. 18:45

Olaszországban 812-en haltak meg egy nap alatt a koronavírus következtében, de lassulni látszik a járvány terjedése, már csak 4050 új fertőzöttet regisztráltak a Worldometers adatai szerint.

Az előző naphoz képest a halálos áldozatok száma növekedett, vasárnap 756-ot regisztráltak, de az új fertőzöttek száma több mint ezer fővel csökkent. Egymás után ez a harmadik nap, amikor mérséklődik az új esetszám. A La Republica is arról számolt be, hogy a járvány egyik gócpontjának számító Lombardiában és Milánó városában is csökkent az új esetek száma.

Európában az olaszoknál a legsúlyosabb a helyzet, összesen már 101 739 fertőzöttet regisztráltak, közülük 75 628 még az aktív eset, 14 620-an épültek fel eddig a koronavírusból.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint stabilizálódhat az olaszországi helyzet, de nem szabad lazítani a szabályokon. 

„Reméljük, hogy Olaszország és Spanyolország már közel jár ehhez a ponthoz, de a vírus nem fog magától eltűnni, ehhez közegészségügyi erőfeszítések kellenek" - mondta genfi sajtótájékoztatóján Mike Ryan.

Olaszországban stabilizációra számít, mert a most regisztrált újabb megbetegedések két héttel ezelőtti fertőzések következményei lehetnek.

A ma látott esetek hasonló módon történelminek számítanak, mint a galaxisok egy teleszkópon keresztül vizsgálva, amikor az általunk látott fény akár egymilliárd évvel ezelőtti is lehet. Olyan valóságot látunk, amely korábban létezett" - fogalmazott.

Az olasz kormány továbbra is fenntartja a korlátozásokat, az egészségügyi miniszter, Roberto Speranza azt közölte, hogy legalább április 12-éig életben lesznek a korábban meghozott kijárási tilalmak.

Olaszországban több hete korlátozzák az emberek szabad mozgását, a sok áldozatról beszámoló hírek és a gazdasági válság egyre türelmetlenebbé teszi az embereket.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport