Antal, Anett
16 °C
23 °C

Szándékosan köpött le két brit rendőrt a járvány közepén, 12 hónap börtönt kapott

2020.03.30. 18:45 Módosítva: 2020.03.30. 23:35

Három nappal a letartóztatása után 12 hónapnyi szabadságvesztésre ítélték azt a mansfieldi férfit, aki két szolgálatot teljesítő rendőrt köpött le a városban, közben azt állítva, hogy koronavírusos tüneteket produkál, írja a BBC.

A nottinghamshire-i rendőrség tájékoztatása szerint a rendőröket szándékosan leköpő Paul Leivers valójában nem fertőzött, a két munkatársuk pedig jól van. A rendőrség Leivers tettét megdöbbentőnek nevezve üdvözölte a bíróság döntését, amelynek üzenetét egyértelműnek és világosnak tartják.

111463486 paul-leivers-1.png
Fotó: Nottinghamshire Police

A brit hatóságok már korábban felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a hivatalos személyek (orvosok, mentősök, rendőrök stb.) szándékos leköhögése például bűncselekménynek (testi sértésnek) minősül, és rendkívüli szigorral fognak eljárni mindazokkal szemben, akik hasonló bűncselekményeket követnek el.

Leiverst mindkét rendőr esetében a maximálisan kiszabható hat hónappal szankcionálták, így lett a büntetése pontosan 12 hónap. Egyébként nem ő az első az Egyesült Királyságban, aki hasonló eset miatt kerül börtönbe: a BBC egy másik hétfői cikke szerint egy 65 éves férfi heves szitkozódások és fenyegetések mellett köpött le három rendőrt Brightonban, tettéért 12 hétnyi szabadságvesztésre ítélték, a sértetteknek pedig 50-50 fontos kártérítést kell fizetniük.

Egy nap alatt 180 halott

Közben az NHS által közzétett legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 180-nal nőtt a járvány halálos áldozatainak száma az Egyesült Királyságban. A hétfői tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában Angliában 159, Walesben 14, Skóciában 6, Észak-Írországban pedig egy ember halt meg a járvány miatt.

Az MTI összefoglalója szerint összesen 1284 koronavírussal kapcsolatos halálesetet regisztráltak, a halálos áldozatok életkora 32-től 98-ig terjed, és négyüket leszámítva mindannyiuknak más egészségügyi problémáik is voltak.

Boris Johnson brit miniszterelnök és Matt Hancock egészségügyi miniszter pénteken jelentették be, hogy ők maguk is fertőzöttek, majd Johnson után a főtanácsadója is megfertőzödöttKároly hercegről pedig hétfőn derült ki, hogy jól van, elhagyhatja a házi karantént.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!