Humanitárius gyorssegélyt kap Észak-Korea a koronavírus miatt

2020.04.01. 13:01

900 ezer dolláros gyorssegélyt biztosít az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala Észak-Koreának. Bár a hivatalos szervek azt állítják, hogy az országban nem jelent meg az új koronavírus, és egy fertőzött sincs a vezetés hatékony vírusmegelőző intézkedéseinek köszönhetően, a szakértők kétlik, hogy ezek az adatok igazak lennének. 

Kapcsolódó

Hol, hogy áll most a járvány?

Minden adat a koronavírusról, naprakészen, térképekkel, grafikonokkal.

Az ENSZ szervezetének jelentése szerint a segélyre azért van szükség, mert nem jutnak élelemhez az emberek, nincs megfelelő orvosi ellátás. Felhívják a figyelmet arra, hogy az országban hiánycikk mindennemű oltóanyag, gyógyszer, és egy esetleges járvány kezelésére sem a kórházak, sem az egészségügyi személyzet nincs felkészülve.  Nincs megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés, valamint ezeknek a beszerzése sem biztosított az ország politikai berendezkedése miatt, a pénzbeli támogatás pedig már csak a bankok hiányában sem megoldható. 

Bár az országban tagadják, hogy lennének fertőzöttek, és azt állítják, hogy Kim Dzsongun országában minden tökéletes, látványos kórházépítkezésbe kezdtek, és úgy tűnik, a háttérben mégis készülnek arra, hogy a járvány miatt kórházi ellátásra szorulnak az emberek

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Tippek
  • Babaváró hitel