Ferenc
10 °C
29 °C

Nagy-Britannia: nem volt ismert betegsége a koronavírus 36 éves halálos áldozatának

2020.04.03. 11:45 Módosítva: 2020.04.03. 12:06

Meghalt egy 36 éves koronavírus-fertőzött ápolónő Nagy-Britanniában, akinek nem volt semmilyen más ismert betegsége – írja a Sky.

Areema Nasreennél március 13-án jelentkeztek az első tünetek, majd egy héttel később mutatták ki szervezetében a koronavírust. A háromgyerekes anya 16 éve gondnokként kezdte a munkát, később szerezte meg szakképesítését, és lett ápoló abban a kórházban, amelynek intenzív osztályán kezelték a halála előtt. 

Nagy-Britanniában az Országos Egészségügyi Szolgálat (NSH) 72 éves történetében még nem volt akkora kihívás, mint amekkorával a koronavírus miatt kell most szembenéznie a rendszernek – írja az AP News.

A hatóságok nyugdíjazott orvosokat és ápolókat hívnak vissza a munkába, és elhalasztják a rutinbeavatkozásokat, hogy nagyobb kapacitás maradjon a koronavírus-fertőzöttek kezelésére. A kormány közben több ideiglenes kórházat igyekszik felhúzni, és azért küzd, hogy be tudjon szerezni még több ezer lélegeztetőgépet, illetve nagy mennyiségben védőfelszerelést, maszkokat és kesztyűket.

Közben Károly herceg, II. Erzsébet királynő 71 fia hétfőn elhagyhatta a házi karantént azután, hogy korábban pozitív lett a koronavírustesztje, és enyhe tünetei is voltak. Ennek ellenére a brit trónörökös a CNN szerint pénteken a skóciai otthonából fog videón bejelentkezni, hogy megnyisson egy új, a koronavírus miatt Londonban felállított szükségkórházat.

Ez lesz az első olyan alkalom, amikor a brit királyi család tagja a távolból nyit meg valamit.

Érdekli, hogyan áll a járvány most a világban?  Itt megnézheti .

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!