Mihály
3 °C
17 °C

Ecuadorban az utcán hagyják a halottakat

2020.04.04. 23:09

Az ecuadori Guayaquilben már olyan sok a halott, hogy az emberek nem tudják hova tenni a szerettük holtestét, ezért tele az utca koporsókkal, és zsákokba csomagolt hullákkal - hozta le a CNN.

A járvány annyira túlterhelte az ország egyik legnépesebb városát, hogy elfogytak a kórházi ágyak, és tele vannak a hullaházak, temetkezési vállalkozók és temetők. Egyes lakosok, mondván, hogy nincs más választásuk, az utcára teszik ki a halottjaikat.

Ennek oka, hogy nem tudják fertőző-e a test, mivel tesztelés hiányában a lakosok bizonytalanok abban, hogy szerettük koronavírusban halt-e meg. A másik probléma, hogy ha az otthonokban tárolt hulla bomlásnak indul, és elviselhetetlen szagot áraszt. Vannak akik napokig várnak, hogy elszállítsák a családtagjuk holttestét, a segélyhívó számon pedig nem tudnak mit mondani, így végül maguk próbálnak megszabadulni a testtől.

Az országban 3456 regisztrált fertőzött van, és 172 halálesetet tartanak számon, ez a szám viszont valószínűleg nem tükrözi a valóságot, ugyanis valószínű, hogy a lakosságot nem tesztelik megfelelő mértékben.

Nem alapján megy a kijárási korlátozás

Peruban egészen meglepő módon nem alapján szabályozzák, hogy ki mehet ki az utcára: egyik nap a nők, másik nap a férfiak - írta meg a Guardian. A kijárási korlátozások azonban csak április 12-ig fognak tartani. A férfiak hétfőn, szerdán és pénteket, a nők kedden, csütörtökön és szombaton mehetnek ki. Vasárnap mindenkinek otthon kell maradnia. Sem a bankok, sem a szupermarketek, de még a gyógyszertárak se lesznek nyitva.

Az ország miniszterelnöke a korábbi intézkedésekről azt mondta, hogy bár lassították a járvány terjedését, nem azokat az eredményeket hozták, mint amire számítottak. Peruban jelenleg 1 746 fertőzöttet és 73 halálesetet számolnak.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!