Kisarjadt a fű Róma egyébként élettel teli terén, annyira kevés az ember az utcákon

000 1QD5BW
2020.04.04. 21:43

Róma számos csodás tere közül is kiemelkedik a Piazza Navona, amit az úti könyvek is az elsők között említenek a megtekintendő terek sorában. A tér két, és ezek miatt egy harmadik járulékos dologról ismert.

Az egyik, hogy van rajta három nagyon szép szökőkút, a nagy európai folyóknak emléket állító Fontana dei Fiuminak annyi magyaros kötődése is van, hogy az egyik ábrázolt folyó a Duna.

A másik, hogy a tér körben kávézókkal és éttermekkel van szegélyezve, az egész nagyon hangulatos. Ezekből következik a harmadik, hogy általában elég sokan vannak a téren, rengetegen kíváncsiak a szökőkutakra, a kávézókról és éttermekről nem is beszélve.

Na, ez a tér most teljesen más arcát mutatja, a turisták eltűnése és a kijárási korlátozások bevezetése után ezt a teret is elkezdte magának visszafoglalni a természet.

Mostanra kiserkent a fű a kockakövek között.

Kapcsolódó

A járvány kitörése óta először van kevesebb beteg az intenzíven Olaszországban

Csökkent a napi halálozások száma is, de összesen már 15 ezer fölé nőtt az áldozatok száma.

Olaszországban már közel 125 ezren kapták el a koronavírust a megjelenése óta, de leszálló ágba kerülhet a járvány. Szombaton ugyan több új esetet jelentettek, mint pénteken, de kevesebben hunytak el a vírus következtében. A járvány kitörése óta először csökkent az intenzív kezelést igénylők száma.

(Borítókép: A Piazza Navona 2020. április 3-án. Fotó: Tiziana Fabi / AFP)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Bérelnék
  • Bankszámla