Gizella
9 °C
14 °C

Újra sok halálos áldozata volt a vírusnak Franciaországban

2020.04.06. 21:11 Módosítva: 2020.04.06. 23:52

Franciaországban a koronavírus-járvány kitörése óta hétfőn újra sok halálos áldozatot jelentettek, egy nap alatt 833-an vesztették életüket. Kórházban 605-en haltak meg az előző napi 357 után, az idősotthonokban pedig 228 áldozatot szedett a vírus, míg előző nap 161 volt az áldozatok száma.

A kórházi intenzív osztályokra azonban már csak 94 új beteget szállítottak be, ami a legalacsonyabb szám a kijárási korlátozások március 17-i életbe lépése óta.

Franciaországban összesen 8911-en haltak bele a koronavírus által okozott betegségbe, csak az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Olaszországban van több áldozata a járványnak. A helyzet az egészségügyi miniszter, Olivier Véran szerint sem biztató: „Még nem értünk a járvány emelkedésének csúcspontjára” – mondta. 

A franciák eddig összesen 98 010 fertőzöttről tudnak az országban, hétfőn 5171 új esetet regisztráltak.  

Az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az idősotthonokban – ahol a járvány kezdete óta 2417-en vesztették életüket – széles körű tesztelést indít a tárca: amint egy intézményben legalább egy igazolt Covid-19 beteget regisztrálnak, minden bentlakónál és minden gondozónál elvégzik a koronavírustesztet, és házon belül elkülönítik azokat, akiknek a tesztje pozitív, annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség átterjedését más dolgozókra vagy lakókra.

Véran ismételten azt kérte a franciáktól, hogy továbbra is tartsák be a kijárási korlátozásokat, amelyeknek hatása már érezhető az ország azon részeiben, ahol a vírus erősen jelen van.

„Még nincs vége, a nyomás nagyon nagy a kórházakon, és ezért meggyőződésem, hogy a karanténnak folytatódnia kell. Továbbra is mindenki maradjon otthon!” – mondta a tárcavezető.

Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakemberek pedig már figyelmeztettek, hogy legalább április végéig szükség lesz rájuk. Az egészségügyi minisztérium szerint a korlátozások csak akkor oldhatók fel, amikor az ellátórendszer felkészült a lakosság tömeges szűrésére.

(Index, MTI)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!