Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Koronavírusban meghalt egy 51 éve házas amerikai pár vasárnap

2020.04.06. 08:41 Módosítva: 2020.04.06. 13:13

Stuart és Adrian Baker vasárnap halt meg koronavírus-fertőzésben, hat perc különbséggel. Előbbi 74, utóbbi 72 éves volt. 

200403171107-02-adrian-and-stuart-baker-super-169
Fotó: youtube

Fiuk, Buddy Baker a CNN-nek azt nyilatkozta videóinterjúban, hogy szülei három hete érezték magukat először rosszul, ekkor felkeresték orvosukat, aki végül hazaküldte őket. Pár nappal később, miután a tüneteik nem enyhültek, ugyanennek az orvosnak a tanácsára felkerestek egy kórházat, ahol azt mondták nekik, vonuljanak önkéntes karanténba, amíg nem érzik jobban magukat. Végül március 19-én visszamentek a kórházba, ekkor a férfit a magas láza és az asztmája miatt bent tartották, a nőt azonban, mivel nem volt láza, hazaküldték.

Stuart Baker állapota romlani kezdett a kórházban, majd pozitív lett a koronavírustesztje is. Nem sokkal később gyerekei Adriant is bevitték a kórházba, hogy őt is teszteljék, és a pozitív teszttel párhuzamosan kiderült, hogy rendkívül alacsony a nő oxigénszintje. Mindkettőjük felépüléséről borúlátóan nyilatkoztak az őket kezelő orvosok.

Gyerekeik végül hospice-ellátásba vitték a szülőket, ahol egy szobába került a pár, és végül levették őket a lélegeztetőgépekről. Ezután nem sokkal haltak meg.

Fiuk egy azóta sokszorosan megosztott videóban mesélt arról, mi történt szüleivel, és egyben figyelmeztetni is akarja az embereket, hogy fogadják meg az otthon maradást. Reméli, hogy szülei példája más családokat megmenthet.

 (CNN)