A Twitter alapítója egymilliárd dollárt adományoz a járvány elleni harcra

2020.04.08. 05:32

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója a Square nevű cégének részvényeiből. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be a Twitteren. Azt írta, ez a vagyonának a 28 százaléka. A pénzt egy Startsmall nevű KFT-be csatornázza át.

Az amerikai Forbes magazin a közlésre reagálva megjegyezte: eddig ez a legnagyobb összegű felajánlás, amelyet egyetlen magánszemély tett a betegség leküzdésére, írja az MTI.

Dorsey azt írta, hogy a járvány elmúltával az összegből segítené az egyetemes alapjövedelem biztosítását, a fiatal nők (lányok) egészségi állapotát és oktatását akarja javítani. "Miért alapjövedelem, lányok egészsége és oktatása? Mert szerintem ez a legjobb hosszú távú megoldás a világ létező problémáira" - írta.

Dorsey közölte azt is, hogy az átláthatóság érdekében valamennyi adományt egy nyilvános Google-oldalon lehet követni. A honlap listájából kiderül, hogy az új típusú koronavírus elleni küzdelemre eddig Laurene Powell Jobs (az Apple informatikai cég alapítójának, Steve Jobsnak az özvegye) és Leonardo DiCaprio színész tett nagy összegű felajánlást.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM