Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Trump másodszor is beleszállt a WHO-ba

2020.04.09. 10:40

Donald Trump amerikai elnök ismét az ENSZ Egészségügyi Világszervezetét (WHO) bírálta, ezúttal már nemcsak a Twitteren, hanem a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján a Fehér Házban szerdán este - írja az MTI.

Az amerikai elnök a sajtókonferencián újból arról beszélt, hogy szerinte a WHO Kínát pártolja. Azt is állította: nem ő politizálja át a szervezet munkáját, hanem annak főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. Trump így válaszolt a WHO-vezető szerda délutáni sajtótájékoztatójára, ahol Gebrejeszusz azt kérte, ne politizálják át ezt a vírust.

Mike Pompeo, az USA külügyminisztere pedig arról beszélt: egyetért Donald Trump  álláspontjával, miszerint megfontolandó, hogy az Egyesült Államok csökkentse, vagy meg is vonja a WHO működéséhez biztosított anyagi hozzájárulását. A külügyminiszter azt is mondta, hogy a világjárvány végeztével "rengeteg időnk lesz majd arra, hogy visszapillantva megvizsgáljuk, hogyan is teljesített az Egészségügyi Világszervezet".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek