Ferenc
10 °C
29 °C

Egymással etethetik meg az állatokat egy németországi állatkertben

2020.04.14. 18:35 Módosítva: 2020.04.14. 21:51

A koronavírus-járvány miatt több európai állatkert is nehéz helyzetbe került a látogatók elmaradása és ebből adódóan a belépőjegyekből származó bevételük kiesése miatt. Az egyik észak-németországi állatkert igazgatója azt is elismerte, hogy az állatkert túlélése érdekében még az is elképzelhető, hogy hamarosan egyes állatokat a park más állataival lesznek kénytelenek etetni, írja a BBC.

Listáztuk azokat az állatokat, amelyeket először kellhet majd feláldozni

– mondta a neumünsteri állatkert igazgatója, Verena Kaspari a Die Weltnek, de hozzátette, hogy ez csak a legvégső lehetőség, és az sem oldaná meg teljesen a pénzügyi gondjaikat, ha egyes állatokat feláldoznának mások életben maradásáért. A fókáknak és pingvineknek naponta nagy mennyiségű friss halra van szükségük, mondta az igazgató.

Az állatkertet egy alapítvány üzemelteti, és a kisvállalkozásoknak szánt tartományi gazdasági segélycsomagból ők nem részesülnek. Az igazgató becslése szerint így 175 ezer euró lehet a veszteségük tavasszal.

A közvetlen adományok mellett a németországi állatkertek 100 millió eurós állami támogatást igényeltek, írja a DPA német hírügynökség. A német állatkertek szövetsége (VdZ) szerint az állatkertek sok más vállalkozással szemben nem állhatnak át „hibernált” üzemmódba, így a költségeiket sem tudják csökkenteni. Az állatokat továbbra is naponta kell etetni és gondozni, a trópusi fajoknak pedig 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is biztosítani kell.

A bécsi schönbrunni állatkert közlése szerint a megtakarításaikból egy darabig át tudják vészelni ezt a helyzetet, azonban április 1-jén a 230 alkalmazottjuk 70 százalékát küldték három hónapos szabadságra.

A bezárt budapesti állatkertről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.